Voor welke machines is Aspen D geschikt?

Aspen D heeft voordelen voor iedereen die met dieselmachines werkt. Het is met name handig wanneer u werkt met kleinere dieselmotoren of met machines die alleen in het seizoen gebruikt worden. Aspen D biedt een uitstekend alternatief voor traditionele diesel.

U werkt met kleinere machines en wilt gezondheidsrisico’s verminderen

Professionals die kleinere dieselmachines gebruiken met een eenvoudige of geen uitlaatbehandeling worden blootgesteld aan de gevaarlijke eigenschappen van diesel. Aspen D heeft minder gevaarlijke eigenschappen in vergelijking met traditionele diesel en vermindert daarom de gezondheidsrisico's van de brandstof.

U gebruikt uw machine alleen in het seizoen

Veel dieselmotoren worden alleen tijdens bepaalde seizoenen gebruikt en staan een groot deel van het jaar stil. Omdat Aspen D lang houdbaar is, kan uw machine, boot of oldtimer gerust met volle tank weggezet worden. Zelfs na een lange periode van stilstand zal de motor probleemloos starten en soepel draaien. Ook voor motoren die maar af en toe worden gebruikt, zoals noodstroomaggregaten, is Aspen D een zeer betrouwbare dieselbrandstof.

U werkt in een ingesloten omgeving

Gelukkig zijn er steeds meer richtlijnen om de omgeving van werknemers te verbeteren. Maar er zijn nog veel dieselmotoren die binnen of in een ingesloten omgeving worden gebruikt: bijvoorbeeld tussen gebouwen, in tunnels of in mijnen. Voor deze toepassingen is Aspen D een beter alternatief, omdat het minder schadelijk is voor de directe omgeving. Vergeet echter niet áltijd voor een goede ventilatie te zorgen om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen.

Voldoet aan dieselstandaard

Aspen D kan in alle dieselmotoren worden gebruikt. De diesel voldoet aan alle standaarden gesteld door de grote motorfabrikanten, zoals de Amerikaanse dieselstandaard ASTM D975-15c en Japanse dieselstandaard JIS K 2204: 2007. Hieronder vindt u een overzicht van het type machine en machinetoepassingen waar Aspen D een geweldig alternatief biedt voor traditionele fossiele diesel.

Tuin, park & golf

Grasmaaiers, houtversnipperaars, golfterreinmachines, onkruidverdelgers, minigraafmachines, rupsdumpers

Agrarisch

Compacttrekkers, terreinvoertuigen, generatoren, compressoren, waterpompen, heaters, noodstroomaggregaten

Grondverzet & bestrating

Minigravers, trilplaten, rupsdumpers, wielladers, hydraulische hamers, minishovels

Bosbouw

Graafmachines en laadkranen

Bouw & industrie

Hoogwerkers, generatoren, compressoren, waterpompen, heaters, noodstroomaggregaten, heftrucks

Event & expo

Hoogwerkers, generatoren, compressoren, waterpompen, heftrucks

Boten

Motoren van zeilboten, kleine dieselboten

Oldtimers

Oude tractoren of andere dieselmotoren die maar af en toe gestart worden

Bestel nu Aspen D

Ook beschikbaar in 25L en 200L

Aspen D is beschikbaar in 5 en 25 liter jerrycans, en vaten van 200 liter. Klik op onderstaande button voor een verkooppunt bij u in de buurt.

Verkooppunten